Private Client - Crowcombe, Somerset

Contemporary western red cedar clad extension to an historic stone building in an Area of Outstanding Natural Beauty in Somerset. This extension is designed to be a contemporary take on the existing traditional dwelling and as sustainable as possible. The timber cladding will be sourced from a local saw mill 10 miles away from the site, the south-eastern roof pitch (and new garage roof) will utilise solar slates to reduce the dwelling's dependence on oil by helping with the hot water load as well as providing electricity. The walls are fromed from timber I beams with cellulose insulation in between and the floor will be a limecrete/glasscrete construction which is excellent at managing moisture as well as making the new underfloor heating system as efficient as possible. All materials used in the build are designed to be low carbon and sustainable as well as breathable in order to protect the existing fabric of the building.